Wie ben ik ?

 

Hallo,

 

Ik ben Hélène Gevaert, geboren te Gent in 1964 in een groot nest bestaande uit kunstenaars, idealisten, pioniers, nomaden en excentriekelingen.

Van nature ben ik iemand die graag observeert en diep analyseert.

Ik zie, voel en denk veel na.

Diepgang en exploreren zijn voor mij essentiële bronnen van inspiratie.

In 1988 vertrok ik met mijn jong gezin naar New York en bleef er 6 jaar wonen.

Later keerde ik er meermaals terug voor korte en langere periodes.

Ik hield van deze multiculturele wereldstad. Haar veelzijdigheid waren een fascinerende voedingsbodem voor mijn persoonlijke ontwikkeling, en, al gauw draaide ik mee in de jungle waar iedereen anoniem en toch zichtbaar kan zijn.

Ik gaf er Franse les aan kinderen, volgde acteerlessen aan de "Lee Strasberg Institute" en opende er een dans- en yogastudio.

Daarnaast kende ik ook mijn portie turbulenties en kwam ik na een reeks omzwervingen uiteindelijk terug in België, terug naar mijn roots, op zoek naar heling en innerlijke vrede.

Gedurende mijn zoektocht en nog vele levenservaringen later kwam ik op een gegeven ogenblik, na een aantal intensieve jaren gewerkt te hebben voor een danstheater gezelschap, in volle burn-out in een Vipassana retraite terecht alwaar ik 10 dagen lang gedurende 10 uur per dag heb leren mediteren in de nobele stilte.

Na afloop van de retraite voelde ik mij als herboren, in een staat van diepe, innerlijke vrede en wist ik dat ik op een kantelpunt gekomen was.

Die innerlijke vrede vertaalde zich in een mateloos geduld, volle aanvaarding, en, absoluut vertrouwen in datgene wat is, goed is zoals het is, vanuit een oeroud “weten” dat de enige constante veranderlijkheid is.

Precies een jaar later bood zich een kans aan om een groep studenten van de "Peirsman Cranio Sacraal Academie" (PCSA) te vervolledigen die destijds door een vriendin onderricht werd. Voor de eerste keer in mijn leven vond en voelde ik mijn authentieke zelf, mijn kern, volledig. Ik was thuis gekomen ! Ik schreef mij dan ook meteen in voor de volle opleiding van 12 modules en studeerde af in 2012.

 

Mijn passie en liefde voor mijn werk zijn diep geworteld tot in elke cel en vezel van mijn lichaam. Mijn honger en leergierigheid zorgen ervoor dat ik steeds open sta om nieuwe informatie tot mij te laten komen dat ten dienste kan staan van mijn werk, persoonlijke ontwikkeling en bewustwording.

En ook de Stilte ! Ô dierbare Stilte ! En lachen, dansen, wandelen, koken en en …

 

Dankbaar voor dit inspirerende leven, verwelkom ik graag eenieder die samen met mij wil leren, helen en groeien om te evolueren naar een vriendelijker, bewuster, humaner samenlevingsmodel met respect en waardering voor de intrinsieke natuur van onze planeet. 

Hélène