top of page

Hallo,

 

Ik ben geboren te Gent in een groot nest bestaande uit kunstenaars, idealisten, pioniers, nomaden en excentriekelingen.

Van nature ben ik iemand die graag observeert en aanschouwt.

Ik kijk en zie, voel en leg linken.

Diepgang en exploreren zijn voor mij essentiële bronnen van inspiratie.

In 1988 vertrok ik met mijn jong gezin naar New York en bleef er 6 jaar wonen. Later keerde ik er meermaals terug voor korte en langere periodes.

Ik gaf er Franse les aan kinderen, volgde acteerlessen aan de "Lee Strasberg Institute" en opende er een dans- en yogastudio.

Daarnaast kende ik ook mijn portie turbulenties en kwam ik na een reeks omzwervingen uiteindelijk terug in België, back to my roots en op zoek naar heling en innerlijke vrede.

Gedurende mijn zoektocht en nog vele levenservaringen later kwam ik op een gegeven ogenblik in volle burn-out in een Vipassana retraite terecht alwaar ik 10 dagen lang gedurende 10 uur per dag heb leren mediteren in de nobele stilte.

Na afloop van de retraite voelde ik mij in een staat van diepe, innerlijke vrede en wist ik dat ik op een kantelpunt gekomen was.

Dit vertaalde zich in een mateloos geduld, volle aanvaarding, en, absoluut vertrouwen in datgene wat is, goed is zoals het is, vanuit een oeroud “weten” dat de enige constante veranderlijkheid is. Precies dit vond ik later terug in cranio sacraal therapie, die essentie waarmee men zich verbindt die zo aanwezig is binnen onze menselijke natuur. Het vloeien, of stromen, die voortdurende subtiele beweging van ons hele wezen dat, wanneer we ons in een diepe rust bevinden op wonderbaarlijke wijze waargenomen en ervaren wordt. 

En dan, exact een jaar later bood zich een kans aan om een groep studenten van de "Peirsman Cranio Sacraal Academie" (PCSA) te vervolledigen die destijds door een vriendin onderricht werd. Voor de eerste keer in mijn leven wist ik mijn authentieke zelf, mijn kern, te herkennen, te voelen en te kanaliseren. Ik was thuis gekomen! Nieuwsgierig om dit alles verder te verkennen en te onderzoeken schreef ik mij dan ook meteen in voor de volle opleiding van 12 modules en studeerde af in 2012.

Mijn passie en liefde voor dit werk, dit Leven, zijn diep geworteld tot in elke cel en vezel van mijn lichaam.

 

Dankbaar voor dit inspirerende leven, verwelkom ik graag eenieder die samen met mij wil leren, helen en groeien om te evolueren naar een vriendelijker, bewuster, humaner samenlevingsmodel met respect en waardering voor de intrinsieke natuur van onze planeet waar wij deel van uitmaken. 

Hélène

me_edited.jpg
bottom of page