* ervaren van een diepe meditatieve stilte.   
* loslaten van weerstand om transformatie uit te nodigen. 
* toelaten en oplossen van onverwerkte trauma’s. 
* herconnecteren van lichaam, psyche, geest en ziel. 
* herstellen van de natuurlijke balans.

Het cranio sacrale systeem omvat de aanmaak van het hersenvocht dat ritmisch door de Dura Mater stroomt (het dikke vlies dat rond de hersenen en het ruggemerg tot het sacrum loopt) ter ondersteuning en bescherming van het centraal zenuwstelsel dat daar ingebed zit.

Dit ritmisch stromen noemen we tevens “the breath of life” ofte “de levensadem.”

 

Wanneer ons zenuwstelsel overprikkelt is of overmatig in overdrive functioneert (alarm), geraakt ons hele lichaam uit balans en/of blokkeert. Al onze lichaamsfuncties en eigenschappen beïnvloeden elkaar, zonder uitzondering! Zoals elk leven onderdeel is van een vernuftigd en complex systeem dat het leven an sich en haar talrijke interafhankelijke ecosystemen bevat en reguleert. Zo Is De Natuur.

Het verstoorde ritmisch stromen van het hersenvocht, door vernauwing van de ruimte waarin het zenuwstelsel zich bevindt, beperkt aldus onze levensenergie, noodzakelijk om te groeien naar ons volle potentieel, en, veroorzaakt op termijn gezondheidsproblemen.

Vandaar het belang om tijdig de signalen op te vangen dat ons lichaam geeft wanneer het niet optimaal functioneert, zodat men overeenkomstig kan reageren en zodoende de ruimte kan terugbrengen van waaruit de levensenergie vrij kan stromen.